Nieuw aangekomen/ Nouveaux Titres / New incomming

 

!
18P00016/1
Gewicht: kg

Schilderijtje van René Bekaert "Man en vrouw"

René Bekaert
Origineel. Zeer mooie staat. Schilderij op paneel, ingelijst. Gesigneerd eam
18P00016/2
Gewicht: kg

Schilderijtje van René Bekaert "Vaas met bloemen"

René Bekaert
Origineel. Zeer mooie staat. Schilderij op paneel, ingelijst.
18P00016/3
Gewicht: kg

Schilderijtje van René Bekaert "Mijnwerker in actie"

René Bekaert
Origineel. Zeer mooie staat. Schilderij op paneel, ingelijst.
18P00015/1
Gewicht: kg

Oogst en Zomer - Etienne Le Compte - Aalst

Etienne Le Compte

Afmetingen 120cm X 100cm

Acrilverf op doek. Zonder inlijsting. zeer mooie staat. Geboren te Aalst, schilder, pastellist, gouachist, tekenaar en beeldhouwer. Opleiding aan de Academie van Aalst en aan het Postma-Instituut in Amsterdam. Schildert in felle kleuren landschappen en mensen in zijn streek, in Frankrijk en in talrijke exotische plaatsen in de diverse continenten die hij bezoekt. Beeldhouwt vanaf 1985.
18P00012/2
Gewicht: kg

Magnum Magnum

Collectief

2008, Lannoo / Toth

Zeer mooie staat. Quarto, hardcover, originele uitgifteband, prachtig geïllustreerd met foto's in kleur en z/w, 568pp.
18P00012/3
Gewicht: kg

Hubert Minnebo

Frans Boenders, Dirk Martens, Marc Ruyters

Stichting Kunstboek

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, hardcover, originele uitgifteband, geïllustreerd, 240pp. Reeds vijftig jaar staat het oeuvre van beeldhouwer, juwelenontwerper en graficus Hubert Minnebo in de kijker. Niet op de eerste rij, maar ook niet meer weg te denken. Buiten de modes van de dag en de idolen van de markt, altijd trouw aan de eigen vormentaal. Tussen realisme en idealisering. Zonder zelfoverschatting, en met een onmiskenbare noblesse d'âme. Deze monografie brengt het opmerkelijke artistieke parcours van Minnebo verlenen hun medewerking: Octave Landuyt, Jan Walgrave, Marc Ruyters, Dirk Martens, Marc Paesbrugghe en Fonny Boesmans. Frans Boenders, Voorzitter van de Koninklijke Academie van België voor wetenschappen en kunsten, peilt in een reeks gesprekken naar de samenhang tussen leven en passie, reizen en kunst. Samen spinnen Minnebo en Boenders een rode draad die van dit boek een betoverend verhaal maakt.
18P00012/11
Gewicht: kg

Ziek. Tussen lichaam en geest / Malade entre corps et esprit

Collectief

2007, Museum Dr. Guislain / STAM / Lannoo

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, Licht gekartonneerde uitgifteband, vele kleur illustraties, Tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain te Gent, tweetalige uitgave Nederlands / Frans. 192pp. Dit boek hoort bij een tentoonstelling in het Museum Dr. Guislain (Gent) en een kunsten- en erfgoedproject op de Bijlokesite te Gent over de percepties van ziekte in verschillende culturen en tijdperken. De teksten werden geschreven door zowel wetenschapsbeoefenaars als fictieauteurs. In een eerste deel wordt geschetst hoe de tegenstelling tussen lichaam en geest altijd al een belangrijke rol heeft gespeeld in de psychiatrie. Daarna volgen bijdragen over de ervaring van ziekte als een culturele en tijdsgebonden constructie. Verder wordt ook ingegaan op verschillende psychische en fysische aandoeningen. In de teksten wordt voortdurend verwezen naar verschillende takken van kunst, en ook de beelden uit de tentoonstelling krijgen uiteraard een prominente plaats. Daarbij komen zowel 'outsider art' als klassieke en hedendaagse kunst uit de hele wereld aan bod. Toch is het niet overal mogelijk om afbeeldingen (grotendeels in kleur) te verbinden aan de bijdragen. De teksten worden ondersteund door voetnoten. Remarquable iconographie coul. accompagnant les essais.- Une architecture ambitieuse, des femmes maladives et des thérapies douteuses : Malade entre corps et esprit. Des noms et des visages (patients de Bethlem Hospital vus par Henry Hering). La beauté féminine au siècle de Félicien Rops.- La maladie, une question de culture : Histoire de la relation corps-esprit. La science de l'amour entre corps et esprit. Sida, donner du sens à la maladie.- Entre le corps et l'esprit : Le syndrome de Gilles de la Tourette. Le désir de comprendre la maladie. Entre hygiène et discipline (les maladies vénériennes dans les armées de la Première Guerre mondiale). Autisme, l'enfant terrible de notre pensée ? L'homme et la migraine, de la bile au gène.- Corps parfaits, maladies sans espoir : beau, jeune et en bonne santé ?
18P00012/12
Gewicht: kg

Beaufort beeldenboek 01 02 03 04

2003, Borgerhoff's & Lambrechts
Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, Gekartonneerde uitgifteband, vele paginagrote kleur illustraties, 392pp. In 2003 toverde Beaufort01 de Belgische kustlijn om tot het wervelende decor voor een ongezien artistiek parcours. Vier edities en 9 jaar verder zijn de Vlaamse kustgemeenten nog steeds de unieke biotoop waar monumentale installaties en intrigerende kunstwerken hun plaats vinden. Dit fotoboek biedt een overzicht van vier edities Beaufort - Triënnale voor hedendaagse kunst aan Zee. Alle kunstwerken, waarvan er enkele nog steeds te bewonderen zijn aan de Vlaamse kust, zijn opgenomen in dit bijzondere Beaufort Beeldenboek.
18P00012/13
Gewicht: kg

Ik kom u te vragen een uytsteekbart

Andries Van den Abeele

1983, Heemkundige Kring Maurice Van Coppenholle

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, licht gekartonneerde uitgifteband, z/w foto's, 190pp.
18P00012/15
Gewicht: kg

Brugge Belfort en Beiaard

Gustaaf Dehulster, Jacques De Blauwe e.a.

1984, Marc Van de Wiele, Brugge

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, hardcover, originele uitgifteband, geïllustreerd, 120pp.
18P00012/16
Gewicht: kg

Beaufort 03

Collectief

2009, Borgerhoff & lambrechts

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, licht gekartonneerde uitgifteband, 237pp. Beaufort03 vertelt het verhaal van 30 kunstenaars die hebben gespeeld met de themata van geschiedenis en erfgoed aan de Belgische kust. Vele kustbezoekers echter zijn minder vertrouwd met de rijkdom van deze kustgeschiedenis en dit erfgoed. Vandaar dat in Mu.ZEE, het kunstmuseum aan zee te Oostende Beaufort Inside dieper op deze aspecten wordt ingegaan. De tentoonstelling die de titel meekreeg HERINNERINGEN. Kunstenaars aan de Belgische kust van 1830 tot 1958 vormt dan ook het vertrekpunt in de verkenning van Beaufort Outside in de kustgemeenten.
18P00012/17
Gewicht: kg

De Belgische Kust - La Belle Epoque 1885 - 1914 - Le Littoral Belge

Jean-Pierre Sette

2006, Avantu, Brugge

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, hardcover, originele uitgifteband, veelvuldig geïllustreerd in kleur en z/w, 374pp.
18P00012/18
Gewicht: kg

Dooreman (Boeken, kaften, affiches en drukwerk allerhande in vorm gegoten met lettertypes van uiteenlopend karakter, getekende observaties van bedenkelijke situaties uitgelezen en verzameld in een boek van enig aplomb, gelardeerd en gestaafd met gekleurde

Tom Lannoy, Michiel Hendryckx, Jan Middendorp, Gerda Dendooven, Anni Landegem, Jeroen Laureyns e.a.

2009, Lannoo, Tielt

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, hardcover, originele uitgifteband, veelvuldig geïllustreerd in kleur en z/w, 239pp. Deze monografie is een oeuvrecatalogus met een dubbele focus: het typografische en vormelijke werk en het illustratieve werk van Gert Dooreman.;;;Jan Middendorp beschrijft het ontwerptalent van Dooreman en biedt een inkijk in het proces van de boekvormgeving. Criticus Jeroen Laureyns gaat in op het beeldend werk van Dooreman.;;;Met revelerende getuigenissen van creatieve partners van het eerste uur als Tom Lanoye en Michiel Hendryckx.;;;Talrijke reproducties van covers, binnenwerk, affi ches en tekeningen die samen een interessante doorsnede van het culturele leven in Vlaanderen van de voorbije drie decennia vormen.;;;Boek bij de tentoonstelling D O O R E M A N. Naar de letter in het AMVCLetterenhuis in Antwerp
18P00012/19
Gewicht: kg

Sculptures 1985-2007

Philip Aguirre y Otegui / Kan-Si, Johan Pas, Luc Tuymans, Eva Wittocx

2008, Mercatorfonds, Brussel

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, hardcover, originele uitgifteband, illustraties in kleur en z/w, 176pp. Of Aguirre nu etst, tekent of beeldhouwt, blik, plaaster of brons een eigen gestalte geeft, telkens weer duiken in zijn werk twee aspecten op: de symbiose van klassieke en modernistische karakteristieken enerzijds, een humanistische ondertoon anderzijds. Krachtige beelden kunnen ook vandaag fungeren als maatschappelijke metaforen. Inde constante flow van digitale informatie vormen materiële, inerte beelden een obstakel. Ze dwingen in zekere zin tot traagheid en tactiliteit. De hysterie van de moderniteit heeft soms behoefte aan de stilstand van de melancholie. Misschien is het dat wat Philip Aguirre y Otegui voor ogen heeft met zijn beelden: tot sensuele materie gestolde symbolen.
18P00014/1
Gewicht: kg

La Pendule Française

1974-1975. Tardy, Paris
Très bel état. 1er. volume: Des origines au Louis XV. (Tardy 1974) 2ème volume: Du Louis XVI à nos jours. (Tardy 1975) 3ème volume: Les Provinces françaises. Horloges et pendules étrangères. (Tardy 1974) Avec la collaboration de Louis Bulla, Maxime Passerat, H. Levasseur, Ostromecka, Von Bertelle, Brantes, Coole, Gendrot, Lapaire, Huguenin, Maitzner, Polge, Sobek, Spieir Dijk, Stockart, Ryuji, Yamaguchi. Nombreuses illustrations photographiques dans le texte. 893pp.
18P00014/3
Gewicht: kg

De Jezuieten te Aalst - 1: Stichting en opheffing 1620-1773 - 2: Herleving en nieuwe bloeitijd 1831-1981 - 3: De uitstraling van het kollege 1831-1981

Jozef De Brouwer

1979-1980-1981. Genootschap voor Aalstersche Geschiedenis

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, kunstlederen uitgiftebanden met originele stofwikkel, rijk geïllustreerd, Deel 1: 328pp. Deel 2: 404pp. Deel 3: 282pp.
18P00014/4
Gewicht: kg

Van Sint-Camillusschool tot Don Bosco-Instituut (Honderd jaar Stichting Katholieke School Graaf Camille Liénart)

1999, Don Bosco, Aalst
Originele uitgave. Zeer mooie staat. Octavo, softcover, originele uitgifteband, z/w foto's, 95pp.
18P00014/5
Gewicht: kg

Jacobijnen en Traditionalisten. De eacties van de Bruggelingen in de Revolutietijd (1780 - 1794) Boekdeel I

Yvan Vanden Berghe

1972, Pro Civitate

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Octavo, softcover, originele uitgifteband, z/w illustraties buiten de tekst, 423pp.
18P00014/7
Gewicht: kg

De Grauwzusters van Lo 1493 - 1993

Roos Herpelinck

1993, Grauwzusters Franciscanessen, Lo

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Octavo, licht gekartonneerde uitgifteband, kleurillustraties buiten de tekst, 66pp.
18P00014/8
Gewicht: kg

De Vereenigde Vrienden Letter- en Toneelgilde Rumbeke 1853 - 1953

Jozef Delbaere

1953, Vereenigde Vrienden, Rumbeke

Originele uitgave. Zeer mooie staat. Quarto, softcover, originele uitgifteband, z/w foto's buiten de tekst, ongesneden caternen (nooit geopend boek) 429pp.